Nešto čudno raste u bašti

Ponudite prosečnom balkancu pečenje od Timbuktanskog prugastog muflonai on će navaliti na porciju, ako treba i bez escajga.

Ali, ponudite mu da proba krastavac, tikvicu, bundevu, papriku, paradajz, lubenicu,... "neobičnog" oblika ili boje, i odmah postaje sumnjičav, "stručno" i krajnje uvereno stavlja etiketu No-No na tu ponudu i odlazi. Srećom, ima i onih koji su spremni da probaju, pamakar im se i ne dopalo, jer, jedno  je kada "globalno selo" doživljavate kroz monitor i bezukusnu i bezmirisnu fotogrfiju, a potpuno drugačije iskustvo donosi kad to isto imate u svojoj bašti, opipatte, gledate kako raste, okusite,...

Danas po našim baštama može da se naÄ‘e zaista veliki broj raznoraznih "čudnih" biljaka, doskoro nepoznatih i meni je iskreno vrlo drago zbog toga. Å to šarenije, što raznovrsnije, što veći izbor... Pa bar da možemo sami da odlučimo šta je to dobro za nas a šta nije.

Ovde ću opisati neke od "egzota" koje poslednjih godina prolaze kroz moju baštu :) Ako neki paradajzi, neke paprike pa i neki krastavci nisu bili dovoljno čudni, onda će neki primerci sa ove stranice pokupiti par WOW! komentara.


Podeli

podeli

Svaki osmeh se računa a svaka lepa rečje zlata vredna. Javite i podelite sa drugima :)


O meni

about me

Rođen uz reku koja nije ni do kolena, proveo dobar deo života uz dve najveće reke, a onda preselio uz Tamiš  da gajim baštu na plaži jednog nestalog mora, u nadi da ću naći neku lepu školjku meÄ‘u strukovima paradajza. Ceo život tražio veliku vodu a završio kraj kanala na kraju bašte. Tamo gde šetaju najlepše sirene. Zelenooke  ;)


Za svaku priču i svaki dogovor:

Uredno odgovaram na sva pitanja i sugestije, narudžbine, pregovore, dogovore,... nemojte se libiti i da kažete ako Vam se nešto ne dopada, od pohvala niko nije napredovao ;).

Lako me je naći, adresa je Kajmakčalanska 12, 26000 Pančevo: